Vila Dušica - Izdavanje apartmana u Vrnjačkoj Banji

Kontakt Info

Vlasnik:
Vladimir Jovanović
Ulica:
Srpskih ratnika 8,
36210 Vrnjačka Banja,
Srbija
Mob:
+381 60 149 23 44
+381 65 449 40 79
Mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Vrnjačka Banja

 

Vrnjačka Banja Vrnjačka Banja je prirodno blago Srbije koje se nalazi u istoimenoj opštini u Raškom okrugu. Vrnjačka Banja je i najveća i najpoznatija banja u Srbiji. Udaljena je svega oko 200 km od Beograda, 25 km od Kraljeva i 7 km od Trstenika. Zahvaljujući autoputu, iz Beograda do Vrnjačke Banje se stiže za otprilike dva sata.
U Vrnjačku Banju možete doći, osim automobilom i autobusom i vozom. Direktne autobuske linije postoje iz svih većih gradova Srbije. Železnička stanica je udaljena 3 km od centra Vrnjačke Banje. Najbliži aerodromi su u Nišu (100 km) i u Beogradu (220 km).

Vrnjačka Banja je smeštena između planine Goč čija nadmorska visina iznosi oko 1210 metara i Zapadne Morave, a kroz samu Vrnjačku Banju protiču pitoma Vrnjačka i Lipovačka reka.
Klima Vrnjačke Banje je umereno kontinentalna sa uticajem planinske klime zahvaljujući kojima je vazduh u Vrnjačkoj Banji izuzetno zdrav i lekovit. Leta u Vrnjačkoj Banji su sa svežim jutrima i vecerima zbog vetra koji duva sa planine Goč prema Zapadnoj Moravi, a zime su obično snegovite i bez oštrih mrazeva. U Vrnjačkoj Banji srednja godišnja temperatura iznosi nešto preko 10°C, a srednja letnja oko 20°C.
Vrnjačka Banja Lekovite vode izdižu Vrnjačku Banju iznad svih ostalih mesta u Srbiji. U Vrnjackoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora.
To su: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za terapije koriste 4 (Topla voda, Snežnik, Jezero i Slatina) dok se ostale flaširaju kao stona mineralna voda.
Vrnjačke lekovite mineralne vode se primenjuju kod lečenja:

- Lečenja šećernih bolesti;
- Stanje posle preležene zarazne žutice;
- Lečenja hroničnog zapaljenja creva i želuca;
- Bolest žučne kese i žucnih puteva;
- Čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu;
- Bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva i drugih bolesti.

Vrnjačka Banja ima veoma dugu tradiciju lecilišta. Lekovite vode Vrnjačke Banje imaju svoju istoriju od par stotina godina. Na vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka stari Rimljani su izgradili lecilište i oporavilište AQUAE ORCINAE. O tome svedoče i arheološki nalazi u užem jezgru rimske banje, odnosno, bazena za kupanje, rimskog izvora tople mineralne vode (Fons Romanus) i mnoštvo kovanog novca koji ostavljan u lekovitom izvoru. U Vrnjačku Banju su na lecenje i oporavak uglavnom dolazili rimski legionari, kao i romanizovana aristokratija starosedelaca. Pravi razvoj moderne Vrnjačke Banje započeo je 1868. godine radom Osnivačkog društva, najstarije turističke organizacije na Balkanu.

Izdavanje smeštaja

Specijalna ponuda

Izdavanje apartmana